1


2


srijeda, 10. siječnja 2018.

STARI RECEPT NAŠIH BAKA ZA NAJUKUSNIJE OBLATNE


Potrebno je:
  • 1 pakovanje velikih oblandi ( 5 listova)
  • 1 litar mleka
  • 400 gr šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 250 gr putera

  • 300 gr mlevene plazme keksa
  • Za preliv po vrhu oblande:
  • 100 gr karamela sa lešnikom
  • 2-3 kašike vode
Priprema:
U posudu staviti mleko i šećer. Kuvati na srednjoj vatri ( od mogućih 3 podeoka kuvati na podeoku 2)  50 minuta. Na početku kuvanja redje mešati kasnije malo češće da ne zagori.
Pet minuta pred kraj kuvanja dodati sodu bikarbonu ( paziti masa peni kad se doda soda bikarbona, mora se stalno mešati.

Posle 5 minuta kuvanja dodati puter i kuvati dok se puter ne istopi.
Skinuti sa vatre i umešati mlevenu plazmu. Prohladiti i filovati listove oblandi ( na 1 list ide 250 gr mase). Zadnji list ne filovati. Opteretiti oblande nečim teškim i ostaviti da se ohlade.
U posudu staviti seckane karamele od lešnika i 2-3 kašike vode. Na tihoj vatri kuvati uz mešanje da se karamele istope, prohladiti i išarati po vrhu oblande.

0 komentari:

Objavi komentar