srijeda, 10. siječnja 2018.

KREMASTI ŠPINAT – OVAKO GA PRIPREMA MOJA MAMA, A JA SAM NAUČILA OD NJE. SAVRŠEN PRILOG SVAKOJ VRSTI MESA

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Sastojci:
  • 1 kg špinata
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje

  • 1 čehna bijelog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika putera ili ulja
Način pripreme:

Špinat dobro očistite i operite te izrežite na tanke trakice. Obarite ga u ključaloj vodi nekoliko minuta, saperite i dobro procijedite.

U maloj tavi na ulju ili puteru propržite sitno rendani bijeli luk, dodajte kašiku brašna. Špinat pomiješajte s mlijekom, dodajte umućeno jaje i smjesu brašna i bijelog luka, začinite i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

0 komentari:

Objavi komentar